Werkwijze

Ik werk met vier technieken, in pastelpotlood (kleur), grafietpotlood (zwart/wit), kleurpotlood en aquarelverf.Bij alle technieken maak ik gebruik van hoogwaardige materialen en stevig papier.

Bij het portretteren van uw huisdier maak ik gebruik van door u aangeleverde foto(‘s). Graag hoor ik op welke foto het karakter van uw huisdier het beste naar voren komt. Een herkenbare blik is natuurlijk wel zo fijn. De foto’s dienen van goede kwaliteit te zijn, hoe meer goed zichtbare details, des te mooier het eindresultaat. Lees voor meer informatie het stukje foto’s kiezen.

Pastel tekening

Grafiet tekening

Kleurpotlood tekening

 

Aquarel tekening

Tekenopdracht

Wanneer u een foto, formaat en techniek voor het dierportret hebt gekozen, mailt u deze aan mij via de contactpagina of masja@mooidierportret.nl. Daarbij kunt u eventuele wensen aangeven.

Vervolgens maak ik een schets, voorzien van mijn voorstel voor de uitsnede en positionering van het portret. U ontvangt het schetsvoorstel inclusief voorstel voor het gebruik van een achtergrondkleur en levertijd via de mail.

Indien u akkoord gaat met het voorstel reserveer ik een plek in de wachtrij. Na betaling van het voorschotbedrag (30% van de totale prijs) ga ik aan de slag met uw dierportret.

De foto’s die ik maak tijdens het tekenproces deel ik op Instagram en Facebook. Zo kunt u het proces volgen en delen met vrienden en familie. Is het portret bedoeld als verrassing of cadeau? Uiteraard kan ik in dat geval een geheimpje bewaren!

Een foto van het voltooide portret ontvangt u via de mail. Is het eindresultaat naar tevredenheid, dan maakt u het resterende bedrag over. Na ontvangst van uw betaling verzend ik de tekening goed verpakt en voorzien van passe-partout. Mocht u in de buurt wonen dan kan de tekening op afspraak worden afgehaald.

 

Wachtrij

Op dit moment is er nog genoeg ruimte in de wachtrij en kan ik vrij snel aan de slag met uw opdracht. In overleg neem ik ook spoedopdrachten aan. Hierop is wel een toeslag van toepassing.

 

Foto’s kiezen

Ik werk aan de hand van een of meerdere foto’s. De kwaliteit van de foto, met name van de detaillering, is bepalend voor de kwaliteit van de tekening.

  • Stuur altijd foto’s met een hoge resolutie op.
  • Mooie foto’s maakt u het beste met een digitale spiegelreflexcamera. Foto’s gemaakt met een moderne mobiele telefoon zijn vaak ook bruikbaar.
  • Het is belangrijk dat de ogen en haarstructuren goed zichtbaar zijn.
  • Foto’s die buiten zijn gemaakt, zonder flits en niet in direct zonlicht, geven vaak de meest realistische kleurweergave van ogen en vacht.
  • Stuur altijd meerdere foto’s op. Naast de foto die dienst als basis voor het portret gebruik ik de overige als referentie.
  • Voor een portret van meerdere dieren is het niet noodzakelijk dat alle dieren samen op een foto staan. In de meeste gevallen kan ik de portretten van afzonderlijke foto’s samenvoegen.

Hieronder staan vier voorbeeld foto’s met daarbij het getekende dierportret. Zo kunt u zien dat bijvoorbeeld de achtergrond van de foto in veel gevallen niet belangrijk is. Twijfelt u over de kwaliteit van uw foto’s? Mail ze gerust, dan kijk ik of het haalbaar is er een mooie tekening van te maken.

 

 

Ja, ik wil een dierportret bestellen!